Geran Bantu Usahawan Muda Melalui Khazanah – Najib

 

FW502061_JB19_051216_PM_BATERI-lpr.jpg

 

Usahawan muda bakal menerima inisiatif terbaru apabila Khazanah Nasional Berhad memperkenalkan bantuan khas berbentuk geran kepada peniaga kecil dan peniaga muda, kata Perdana Menteri ketika ucapan aluannya di Program bertemu rakyat di Johor malam tadi.

Perdana Menteri yang diiringi oleh  Menteri Besar Johor Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin dan Ahli Parlimen Johor Baru Tan Sri Shahrir Samad di dalam program  bertemu masyarakat setempat yang berlangusng  di kawasan yang dikenali  Kilang Bateri itu sempena lawatan kerja rasmi YAB Perdana Menteri ke Negeri Johor yang bermula semalam.

Di dalam ucapan aluannya, Najib berkata Kilang Bateri adalah hasil inovatif anak muda yang berupaya melahirkan pusat perniagaan kreatif sehingga diiktiraf sebagai nadi Johor Bahru.

“Saya amat berbangga dengan usaha yang diambil sekumpulan anak muda ini,” katanya.

 “Esok saya akan mengumumkan secara terperinci bantuan bagi membantu usahawan muda dalam bentuk geran melalui Khazanah Nasional ujarnya. 

“Bantuan ini kelak diharap dapat membantu usahawan muda untuk terus maju dan berjaya,” katanya.

Perdana Menteri, yang berada di bandar raya ini untuk lawatan kerja dua hari itu meluangkan masa kira-kira sejam beramah mesra dengan lebih 500 pengunjung di situ.

Kilang Bateri, yang dahulunya cukup sinonim dengan penghasilan bateri jenama “Eveready,” tetapi kini ia berubah wajah menjadi tempat bersantai serta menjamu selera popular di bandar raya ini.

Kilang Bateri, yang merangkumi kira-kira 184 gerai makanan, minuman, pakaian, pusat kecantikan dan kedai buku, menjadi antara destinasi popular di sini

 

Berita Terkini

Peta Pembangunan